Ενίσχυση στοιχείων σκυροδέματος προσόψεως πολυκατοικίας

Χρόνος Έργου Ιούλιος - Αύγουστος 2007

Τόπος: Μαρούσι

Τεχνικά Στοιχεία: Η εν λόγω πολυκατοικία διαθέτει σε όλες της τις όψεις βαριά προκατασκευασμένα ορθογωνικά στοιχεία σκυροδέματος, τα οποία, λόγω παλαιότητας είχαν αποκολληθεί από το κέλυφος του κτιρίου. Αποτέλεσμα ήταν ο άμεσος κίνδυνος πτώσης με πιθανότητα πρόκλησης θανατηφόρου ατυχήματος στους διερχομένους.

Αποφασίστηκε να αποφευχθεί η αντικατάσταση των στοιχείων αυτών, λόγω μεγάλου κόστους επανακατασκευής τους και προκρίθηκε η λύση της στερέωσης με γαλβανισμένα εκτονούμενα αγκύρια μήκους 15 - 20 cm. Παράλληλα αποφασίστηκε η υγρομόνωση των σημείων στερέωσης των κιγκλιδωμάτων με ελαστική μαστίχη, για αποφυγή εισόδου ομβρίων και επακόλουθη μελλοντική διάβρωση των αγκυρίων.

Η εταιρία μας ασχολήθηκε με την έκδοση της οικοδομικής αδείας ενίσχυσης και βαφής των όψεων της πολυκατοικίας καθώς και την κατασκευή και πλήρη αποπεράτωση του έργου. Επιλέχτηκαν αγκύρια της εταιρίας Θεοδοσιάδης Α.Ε. και χρώματα της εταιρίας Neotex.

 

Το έργο ήταν ασφαλισμένο σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία έναντι ατυχημάτων προσωπικού και διερχομένων και διέθετε καθ' όλη τη διάρκειά του υπέυθυνο μηχανικό και μηχανικό ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επετεύχθη

α) άρτια και ασφαλέστατη στερέωση των προκατασκευασμένων στοιχείων

β) άρτια υγρομόνωση σε όλα τα σημεία στερέωσης των κιγκλιδωμάτων όλων των μπαλκονιών

γ) τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα των όψεων του κτιρίου

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

Google map


Προβολή Bautech σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους