Προσθήκη μεζονέτας καθ' ύψος - Κάντζα

Έτος Κατασκευής Δεκ. 2008 - Μάιος 2010

Χαρακτηριστικά Στοιχεία: Στόχος του έργου ήταν να διαμορφωθεί η υπάρχουσα μεζονέτα ισογείου και Α' ορόφου με τέτοιον τρόπο, ώστε να προκύψουν δύο ανεξάρτητες μεζονέτες, οι οποίες να στεγάσουν δύο τετραμελείς οικογένειες. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, αποφασίστηκε:

α) Να μετατραπεί ο άχρηστος χώρος υπογείου σε κατοικία και να ενωθεί, δια ανοίγματος εσωτερικής σκάλας, με το ισόγειο (δημιουργία της πρώτης μεζονέτας).

β) Να χρησιμοποιηθεί ο υπάρχων συνετελεστής δόμησης, ώστε να ανεγερθεί 2ος όροφος (προσθήκη καθ' ύψος), ο οποίος να ενωθεί με τον 1ο όροφο (δημιουργία 2ης μεζονέτας).

 

Το γραφείο μας ασχολήθηκε με την κατασκευή και παράδοση της 2ης μεζονέτας, αφού προηγουμένως κατεδάφισε εσωτερικά και ανακαίνισε πλήρως τον 1ο όροφο.

Ι.  Μελετη:

Αρχιτεκτονική Μελέτη:  Δασκαλάκη Τριανταφυλλιά, Παπαϊωάννου Κων/νος

Στατική Μελέτη: Bautech® - Σύμβουλοι Μηχανικοί (Τίτος Ι. Φραγκάκης)

Η/Μ Μελέτες: Bautech® - Σύμβουλοι Μηχανικοί (Δικαιάκος Αλέξιος, Ιωάννης Φραγκάκης), Ν. Νομικός & Συνεργάτες

 

ΙΙ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

α) Προηγήθηκε κατεδάφιση όλων των εσωτερικών στοιχείων του Α' ορόφου, προς πλήρη ανακαίνιση εγκαταστάσεων, προσθήκη εσωτερικά της κατάλληλης θερμομόνωσης, ανοίγματος νέων εξωτερικών κουφωμάτων και δημιουργίας νέων εσωτερικών χωρισμάτων προς κάλυψη των λειτουργικών αναγκών, βάσει της αρχιτεκτονικής μελέτης.

β) Βάσει της στατικής μελέτης ελέγχου υπάρχοντος κτιρίου και αντισεισμικής μελέτης του νέου, υπήρξε αγκύρωση των νέων οπλισμών των υποστυλωμάτων εντός του σώματος των παλαιών υποστυλωμάτων με χημικά αγκύρια Hilti.

γ) Ακολούθησε σκυροδέτηση βάσει των σχεδίων της στατικής μελέτης.

δ) Κατασκευάστηκαν όλα τα αρχιτεκτονικά στοιχείων (τοιχοποιία, πατάρι, σκάλες, επιχρίσματα, δάπεδα κλπ.) βάσει των προδιαγραφών της αρχιτεκτονικής μελέτης.

ε) Παράλληλα με τα ανωτέρων κατασκευάστηκαν τα ηλεκτρομηχανολογικά στοιχεία του κτιρίου (γραμμές και συλλέκτες ύδρευσης, δίκτυα αποχέτευσης και ομβρίων, λεβητοστάσιο και ενδοδαπέδια θέρμανση, ηλεκρολογικές εγκαταστάσεις).

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι επετεύχθη

 

α) πλήρης ανεξαρτητοποίηση των δύο κατοικιών

β) η κατασκευή μιας υπερσύγχρονης κατοικίας 1ου και 2ου ορόφου, η οποία πληρεί όλες τις προδιαγραφές των κανονισμών αντισεισμικής προστασίας, θερμομονωτικής επάρκειας και οικονομικής λειτουργίας των Η/Μ συστημάτων

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

 

Google map


Προβολή Bautech σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους